Seksuele problemen

Therapie Oud-Beijerland bij seksuele problemen

Therapie bij seksuele problemen

Ben je in de regio Schiedam op zoek naar een therapeut of psycholoog bij seksuele problemen?

Mijn naam is Monique Brabers. Als gekwalificeerd therapeut ben ik geregistreerd bij NVPA, NVRG en NVVS. Ik heb veel ervaring bij de behandeling van seksuele problemen. Op deze pagina vertel ik iets meer over therapie bij seksuele problemen.

Seksualiteit is voor veel mensen belangrijk in hun leven. Een grote meerderheid beleeft dit als plezierig. Toch is seksueel welbevinden niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Mannen noemen problemen rondom voortijdige orgasme, erectieproblemen of problemen rondom beleving van seksuele opwinding.

Vrouwen noemen lubricatieproblemen (niet ‘vochtig’ worden), orgasmeproblemen en net als de mannen problemen rondom seksuele opwinding.

Dit heeft natuurlijk invloed op de seksueel vrijheid, de seksuele identiteit en/of de seksuele relatie.


Seksuele problemen

Individueel seksuele problemen

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel in ons leven. Er wordt echter weinig aandacht besteedt aan hoe we kunnen leren te genieten van seks. De aandacht gaat vooral uit naar het moeten “voldoen”. Om je seksueel gezond te kunnen voelen is het echter van belang dat je zowel fysieke, mentale als sociale vrijheid tot seksualiteit voelt.

Als op een van deze gebieden een belemmering gevoeld of beleefd wordt blijft seksueel welbevinden uit. Er kunnen allerlei klachten ontstaan zoals angst voor seksueel contact of seksuele problemen (seksuele disfuncties) zoals:

✓ pijn bij het vrijen
✓ stoornis in de opwinding /verlangen
✓ erectie problemen
✓ vroegtijdig klaarkomen
✓ negatief zelfbeeld
✓ seksuele oriëntatie vragen


Seksuele problemen binnen de relatie

Seks binnen een relatie wordt als iets vanzelfsprekend gezien. Toch geldt dit niet voor elke relatie. Iedereen heeft er weleens vragen over of ervaart er problemen mee.

Dan blijkt seksualiteit toch geen gemakkelijk onderwerp om erover te praten. Je bent echter niet de enige die problemen ervaart en erover praten kan een oplossing bieden.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Monique Brabers
Geregistreerd bij NVPA, NVRG, NVVS en RBCZ

Neem contact op
Meer over:

Relatietherapie

Relatietherapie

Binnen relaties ervaart een ieder weleens problemen. Verschillen van mening, visie of smaak. Deze verschillen kunnen voor spanningen zorgen.

Relatietherapie >>


Therapie Oud-Beijerland Therapeut Monique
Ik help jullie met therapie en relatietherapie.
Ik ben aangesloten bij:

logo-nvpa-nvrg-nvvs
relatietherapie Schiedam Relatietherapie Schiedam
Over de Vesten 1
3116 AD Schiedam
Top